top of page
DSC06484_edited.jpg

Over de Collectie

Een telegram op de mat, de rode brievenbussen aan het postkantoor en de telefooncel op de hoek van de straat. Jarenlang waren dit alledaagse verschijningen in de Nederlandse samenleving; mogelijk gemaakt door de P.T.T. Inmiddels zijn deze verschijningen verdwenen, maar gelukkig niet vergeten. 

 

Als geschiedenis fanaat begon ik in 2018 met het verzamelen van PTT uniformen. Nadat ik deze nagenoeg compleet had, is de collectie uitgebreid met brievenbussen, uithangborden, gereedschappen, meubels en nog veel meer PTT objecten en documenten. Zo is de verzameling langzaamaan uitgegroeid tot één van de grootste particuliere PTT collecties van Nederland. 

 

 Op deze website probeer ik zoveel mogelijk objecten uit de collectie te delen. Hopelijk kan ik hiermee een klein stukje van de Nederlandse PTT historie in leven houden. 

-

Jeffrey Koerhuis

Het Doel

Het verzamelen, onderzoeken, behouden en tentoonstellen van objecten en documenten die een bijdrage hebben geleverd aan de historie van de Nederlandse PTT

 

(Onder PTT historie worden ook voorlopers en opvolgers van het Staatsbedrijf der PTT verstaan) 

PTT Logo (volledig doorzichtig).png
De Koo.jpg

De Visie

Verzamelen: Bij het verwerven van collectie-items wordt nauwkeurig gekeken of het object daadwerkelijk (PTT) historische waarde heeft. Veel collectie wordt verworven via beurzen, internet, verzamelaars en schenkingen.

 

Klik hier voor meer informatie over het verzamelbeleid.

 

Onderzoeken: Van alle objecten wordt geprobeerd zoveel mogelijk algemene en object-specifieke informatie (zoals herkomst, leeftijd en gebruikers) te achterhalen. Ook wordt getracht historische gebeurtenissen en periodes uit de PTT historie verder te onderzoeken en publiceren.

 

Behouden: Alle objecten worden zo goed en veilig mogelijk bewaard. De toestand van elk object wordt regelmatig gecontroleerd en ook de tempratuur en luchtvochtigheid van de opslagruimte wordt in de gaten gehouden. Waar nodig worden objecten hersteld/gerestaureerd.

Tentoonstellen: Het tentoonstellen gebeurd niet alleen online via deze website, maar ook fysiek. Regelmatig gaan objecten uit de collectie (als bruikleen) naar musea en tentoonstellingen. 

bottom of page